Home > Nieuws > De griep komt eraan !!

De griep komt eraan !!

De epidemische drempel werd vorige week voor het eerst overschreden.

Het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano kan de start van de griepepidemie echter pas officieel inluiden als deze drempel 2 weken na elkaar overschreden wordt.

Verwacht wordt dat het aantal raadplegingen de volgende weken nog zal stijgen, maar het is moeilijk te voorspellen hoe intens deze epidemie zal zijn. Elke winter heerst er in ons land een epidemie van griep die ongeveer 3 tot 10% van de bevolking treft en gemiddeld een 8-tal weken duurt. De overdracht van griep inperken

Iedereen kan de overdracht van griep helpen inperken. Hieronder vindt u enkele basisadviezen: • raadpleeg zo snel mogelijk uw huisarts als u griepsymptomen heeft en volg zijn/haar aanbevelingen • blijf thuis en vermijd zoveel mogelijk overbodig contact om de verspreiding van de ziekte te voorkomen • was uw handen goed en frequent met water en zeep of gebruik een ontsmettende handgel • hoest altijd in een papieren zakdoek en werp hem na gebruik meteen weg; hoest tegen uw arm – niet in uw handen – als u geen zakdoek heeft.